photo_181.thumbnailU Beogradu, Nišu i Novom Sadu u maju 2008, Centar za konkurentnost i razvoj klastera Univerziteta u Novom Sasdu uz podršku USAID projekta za razvoj konkuretnosti, organizuje dvodnevni seminar “Strateško upravljanje projektima na delu”.
Predavač je profesor Majkl Poli koji ima izuzetno iskustvo iz upravljanja projektima u AT&T, Bell Laboratories, IBM, EDS, Olivetti, Exxon Systems i koji rukovodi poslediplomskim studijama iz upravljanja projektima na Stevens Institute of Technology, SAD.

Seminar je namenjen malim i srednjim preduzećima koja su iz sfere informacionih tehnologija, turizma, obrazovanja, filma i produkcije, proizvodnje odeće, građevinskih usluga, građevinskih materijala, logistike i saobraćaja, autodelova, prerade drveta i proizvodnje nameštaja i obnovljivih izvora energije. Pored toga, pozivamo i univerzitetske profesore i druge predavače iz nevladinog ili privatnog sektora da se prijave za obuku kao budući predavači iz ove oblasti. Predavači su izuzeti od kotizacije dok preduzeća plaćaju značajno umanjenu kotizaciju.

Teme seminara su:

Zašto osmišljavamo projekte,
Merenje i ostvarenje uspeha,
Statepki razvoj projekta,
Sastavljanje portfolia projekta,
Procena i upravljanje rizikom projekta,
Ostvarenje strateškog usmerenja,
Razumevanje potreba klijenata,
Isporuka gotovog proizvoda,
Praćenje primene/upotrebe projektnog proizvoda od strane korisnika,
Obezbeđivanje delotvornog rukovođenja,
Podsticanje timskog rada i duha,
Planiranje i raspoređivanje sredstava,
Nadograđivanje ostvarenog.